mässa framsidaMässa för småfolk

Den här mässan har sina rötter i en liten landsbygdsort i Västmanland som heter Himmeta. Här pågår ett intensivt och spännande arbete över kyrkogränser, mellan alla olika föreningar och organisationer och företag, allt för att bygden ska få fortsätta leva, den lilla skolan få finnas kvar och befolkningen föryngras och gärna öka!
Mässa för småfolk har varit en del i bygdearbetet.

Människor i olika åldrar, boende i Himmeta, har intervjuats om hur det är att leva och bo här. Deras svar har varit underlag till texterna i sångerna. Språket och valet av ord är enkla och vardagliga så att alla, stora som små, kyrkovana eller inte, ska kunna förstå och förhoppningsvis känna igen sig.

mässan i Himmeta
Lite smakprov av några sånger ur mässan:
  1. I fest och glädje
  2. Jag tror på dig
  3. Korset
  4. Tackbön
 

Mässa för småfolk har nu genomförts på drygt 70 olika platser i Sverige och nu i våras sändes den som TV-gudstjänst från Frykeruds kyrka. Säkert finns det ännu fler i vårt land som kan känna igen sig och det vore väldigt roligt om Mässa för småfolk användes av fler.

Se gärna på en musikvideo från Himmeta.

Vill du beställa? Körhäftet innehåller mässans alla noter och arrangemang, förslag till gudstjänstordning och en CD-skiva med sångerna som stöd för kören under övningstiden.
Sångerna finns också på Spotify att lyssna på. 

Pris per häfte 150:- (inkl 6% moms, frakt tillkommer).

Om du vill beställa fler nothäften, lämnas rabatt.

10st eller fler 130:-/st.     

Enbart nothäfte: 100:-/st

Enbart CD 50 :-

 

Dokumentation med bakgrundstankar, instruktioner och hjälp
för genomförandet av mässan och praktiska tips, 
medföljer som PDF-fil vid beställning av mässan.
meddela bara din e-postadress. 

 

.