Kurser och föredrag

Jag erbjuder en rad olika kurser och föredrag som framför allt handlar om barn och verksamhet med barn för såväl kyrka som andra organisationer. Dessa kurser går bra att kombinera med varandra till en halvdag, heldag eller en hel helg. Jag är förstås också öppen för andra förslag på upplägg och idéer!
Jag reser gärna men blir den totala restiden längre än 4 tim räknas en 2-timmarskurs ändå som en halvdag. Är restiden mer än 6 tim räknas kursen som en heldag. Varje enskild kurs tar ca 2 timmar om inget annat anges i beskrivningarna här nedan.

Prisexempel: halvdag 4000 kr

Moms, resekostnader och eventuella materialkostnader tillkommer

 

Med alla sinnen - i andakt och gudstjänst

Kan man smaka en andakt, eller lukta? Hur "känns" en gudstjänst? Detta och mycket mer pratar vi om och provar på.
Det handlar om att försöka bryta invanda sätt, att göra andakt och gudstjänst till ett möte och en upplevelsedär hela kroppen och alla våra sinnen får vara med.

skapande gudstjänst
väv

 Du får många praktiska tips om hur du kan arbeta med bibel-
berättelser, sånger, nattvard och vandringar.
Många av förslagen finns i boken "Med hela kroppen" som du också kan köpa för reducerat pris.


Vi försöker locka fram vår fantasi och frimodighet att prova nya sätt att dela vårt glada budskap som kyrka i vår nutid.

 

 

 

Gudstjänst med alla åldrar!

Jag delar med mig av mina erfarenheter och idéer kring arbetet med gudstjänst där alla kan mötas och delta, liten som stor. Vi utgår från boken "Med hela kroppen" som du också kan köpa för reducerat pris och även annat material som jag har med och berättar om. Kursen avslutas med en gudstjänst som vi gör tillsammans.

 

 

 

 


Dockor på olika sätt

 

docktillverkning

Ett projekt för alla åldrar, tillsammans med barn, i arbetslaget och i ledargrupper,  där fantasin får flöda fritt. Du får lära dig att göra en enkel docka och hur man kan använda sig av den i sagor, berättelser, andakt och gudstjänst. 

 

 

 

 

 

Material och beskrivning tillkommer (ca 50 kr/ docka)
Tid: 2-4 timmar

  

 

 

  

Knack, knack är det någon hemma?

Nya och gamla barnsånger, ramsor, rytm och rörelse för barn i olika åldrar.
Vi sjunger och samtalar om hur vi ser och bör bemöta barnen.
Det finns möjlighet att köpa sångboken "Knack, knack är det någon hemma?"för reducerat pris med en lyssningsbar mp3-fil med alla sångerna.


 

 

 

 

  

Mässa för småfolk

Den här mässan kan bli ett härligt projekt för hela församlingen. Jag berättar hur man kan arbeta och framföra den och vi sjunger sånger ur mässan. Det finns möjlighet att köpa nothäftet med tillhörande CD för reducerat pris.

"I fest och glädje samlas vi 

med allt vi vill och kan.

Och luften fylls av harmoni

när vi delar med varann!"

 

  

   

Ordkonstnären Britt G Hallqvist

B G HallqvistI ord och ton om författarinnan, översättaren, poeten och teologen. Programmet vänder sig till vuxna som har barnasinnet kvar. Förutom att jag presenterar Britt G Hallqvist som person, får ni också del av hennes författarskap och sångtexter. Några sånger sjunger jag och några andra sånger sjunger vi tillsammans. Det är bra om det finns psalmböcker till hands. Programmet tar ca 1 timme.